Burse - Fonduri mutuale

Dragoş Bîlteanu, fost şef al SIF Banat-Crişana, este revocat de acţionarii Vrancart din consiliul de administraţie

Dragoş Bîlteanu, fost şef al SIF Banat-Crişana, este...

Autor: Liviu Popescu

09.01.2020, 00:00 595

Producătorul de carton ondulat Vrancart (simbol bursier VNC), companie ale cărei acţiuni sunt şi în portofoliile NN Pensii şi AZT Viitorul Tău, l-a revocat din funcţia de membru al consiliului de administraţie pe Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte la SIF Banat-Crişana, ca urmare a deciziei acţionarilor din 8 ianuarie 2020, se arată într-un document la bursă.

SIF Banat-Crişana este acţionar majoritar al Vrancart, cu 774 milioane de acţiuni, adică 75%. Miercuri în cadrul AGA au fost 857 milioane de voturi pentru revocarea din funcţie a lui Bîlteanu, adică 100% din totalul acţionarilor prezenţi, deci prin urmare şi SIF Banat-Crişana.

Societatea este condusă de Bogdan Drăgoi, la rândul său administrator în boardul Vrancart. Vrancart Adjud are 162 mil. lei capitalizare şi este printre puţinele companii care nu fac parte din structura indicelui principal BET şi care sunt prezent în structura fondurilor de pensii private Pilon II, arată datele agregate de ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO