Burse - Fonduri mutuale

Dragoş Cabat, analist economic: Marea noastră problemă este lichiditatea şi expunerea prea mică la investitorii instituţionali străini importanţi. Intrăm într-o nouă logică economică, una în care consumul va fi ceva mai redus şi în care performanţele companiilor vor fi mai modeste decât în 2019

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

03.06.2020, 19:30 123

Analistul economic Dragoş Cabat consideră că acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti sunt încă subevaluate şi că o mare problemă este lichiditatea scăzută şi lipsa investito­rilor instituţionali străini importanţi, dar că acest lucru s-ar putea schimba spre finalul anului.

„Eu cred că acţiunile de la Bucureşti sunt încă subevaluate şi cred că există un potenţial important pentru piaţa din România. Marea noastră problemă este lichiditatea redusă şi, prin urmare, expunerea prea mică la investitorii instituţionali străini importanţi. Poate vom reuşi să ieşim din acest cerc vicios odată cu apariţia României pe harta marilor investitori străini, odată cu statutul pe care îl avem de piaţă emergentă care se va vedea spre sfârşitul acestui an“, spune el.

De asemenea, Dragoş Cabat afirmă că investitorii români sunt atenţi în continuare la ratingul pe care agenţia S&P îl va acorda României la finele acestei săptămâni, urmând a lua poziţii în funcţie de această decizie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO