Burse - Fonduri mutuale

Ductil Buzau vede afaceri in scadere cu peste 30% in acest an

30.03.2009, 19:32 155

Conducerea producatorului de electrozi si solutii pentru sudura Ductil Buzau (DUCL), parte a grupului Air Liquide, spune ca vanzarile din acest an ar putea inregistra o scadere de peste 30%, in special pe fondul scaderii pietei constructiilor.

"Ceea ce estimam noi dupa cum arata lucrurile in acest moment este o cadere a vanzarilor cu 30% poate si mai mult. Nu putem spune cu exactitate, dar am facut mai multe scenarii si cam toate bat pe acolo. Din aceasta cauza, profitul va fi afectat semnificativ anul acesta. Estimam un volum de productie de circa 15.000 de tone de electrozi fata de 18.200 realizata anul trecut", spune Razvan Batranu, directorul general al Ductil Buzau.
Potrivit lui, pe segmentul de echipamente, mai toate activitatile si-au redus achizitiile din cauza ca nu mai fac investitii in aceasta perioada.
Compania va acorda in acest an un dividend brut de circa 0,05 lei/actiune din profitul net realizat in 2008, cu 21% mai ridicat decat cel distribuit in 2008, care a fost de 0,0412 lei/actiune.
La pretul acestor titluri de pe parcursul sedintei de ieri de la Bursa, de 0,37 lei/actiune, randamentul dividendului este de 13,6%, rata apropiata de dobanda pe un an la un depozit bancar.
Actiunile Ductil Buzau pierdeau 7,8% in prima zi a saptamanii, in conditiile in care mai toate actiunile din piata inregistrau scaderi puternice.
Dividendele mai mari distribuite de firma in acest an vin dupa ce si profitul net al companiei s-a majorat anul trecut cu o rata similara de 20,4%, ajungand la 16,7 mil. lei (4,55 mil. euro). Afacerile Ductil Buzau au urcat anul trecut cu 15,4%, pana la 160,7 mil. lei (43,7 mil. euro).
La finele anului trecut, firma dispunea de lichiditati in valoare de 37,6 mil. lei (9,4 mil. euro) in depozite pe termen scurt.
Totusi, conducerea companiei spune ca investitiile din acest an au fost puse in stand-by, iar firma a luat masuri de reducere a costurilor.
Pe partea de personal, firma a redus numarul de angajati cu circa 12% in ultimele luni, la circa 320 de salariati, in principal prin neprelungirea unor contracte temporare cu unii angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO