Burse - Fonduri mutuale

După ce aleargă investitorii: Guvernul italian se împrumută cu 7 miliarde euro într-o emisiune de obligaţiuni pe 30 de ani, după ce a primit oferte record

După ce aleargă investitorii: Guvernul italian se...

Autor: Alex Ciutacu

16.01.2020, 12:01 940

Guvernul italian se împrumută cu 7 miliarde de euro în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţa la 30 de ani, după ce a reuşit să atragă oferte record de la investitori, în valoare totală de 44 miliarde euro, potrivit FT.

Apetitul investitorilor pentru obligaţiunile care ajung la maturitate în 2050 ilustrează goana investitorilor după randamente sigure în zona euro, într-un mediu în care dobânzile negative încep să îşi lase amprenta asupra celor mai mari economii. Randamentul vehiculat pentru împrumutul gestionat de un sindicat de bănci este de circa 2,43%.

Emisiunile de obligaţiuni ale guvernelor din zona euro atrag interes în ultimele luni, în contextul în care săptămâna aceasta, miercuri, guvernul spaniol a lansat cu succes o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa la 10 ani, împrumutându-se cu 10 miliarde euro, la un randament de circa 0,5%, după ce a atras oferte pentru 53 miliarde euro, stabilind un record la nivelul zonei euro.

În acelaşi timp, Belgia, Cipru şi Irlanda au reuşit de asemenea să se împrumute cu succes de la începutul anului, ceea ce conturează un sentiment al investitorilor – care par dispuşi să se uite dincolo de incertitudinea politică şi să vâneze orice plasament care le oferă randamente mai bune decât cele din Germania, unde majoritatea randamentelor pe datorie se apropie de zero.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO