Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. După seria de creşteri consistente de luni, acţiunile americane încep din nou să scadă, trase în jos de dinamica Snap. Compania, minus 36% marţi

Pieţele americane au scăzut în mod similar săptămâna trecută, după declinul înregistrat de retailerul Target

Pieţele americane au scăzut în mod similar săptămâna trecută, după declinul înregistrat de retailerul Target

Autor: Eduard Ivanovici

24.05.2022, 16:42 1475

Piaţa americană de capital a deschis sesiunea de tranzacţionare de marţi cu o nouă serie de scăderi, după ce compania de social media Snap a dat vina pe economie în raportul în care şi-a actualizat în scădere estimările pentru profituri şi vânzări din actualul trimestru, conform Barron’s.

Ştirea a „realimentat” astfel temerile privind încetinirea economiei Statele Unite.

Indicii Dow Jones şi S&P 500 scădeau cu 0,4%, respectiv 1,2% la startul şedinţei de trading de marţi. Nasdaq Composite, unde sunt incluse marile companii tech, era pe minus cu 2,6%. Acţiunile Snap se depreciau cu 39,2%. Declinul companiei este de 70,7% în 2022.

„Acţiunile globale s-au depreciat în urma prognozelor lansate de compania Snap, care au servit drept catalizator”, spune Ian Lyngen, analist al furnizorului de servicii financiare BMO Capital Markets.

Dinamica de astăzi vine după ce Dow Jones, S&P şi Nasdaq Composite au crescut, în medie, cu 1,8% luni, potrivit MarketWatch.

Snap, compania-mamă a aplicaţiei Snapchat, a declarat într-un raport publicat la SEC (autoritatea de reglementare a burselor americane) că nu se va încadra în previziunile privind vânzările şi EBITDA (câştiguri înainte de impozite, taxe, depreciere şi amortizare), întrucât „mediul macroeconomic s-a deteriorat mai repede decât am anticipat.”

În mod similar, bursele americane au scăzut puternic săptămâna trecută, după ce retailerul Target a publicat un profit dezamăgitor şi a scăzut cu 25% într-o singură sesiune de trading. Declinul a fost cu atât mai resimţit la nivelul celorlalţi retaileri americani, precum Kohl’s şi Dollar General, cât şi de companiile din industria de transport, afectate, între timp, de temerile privind creşterea costurilor de transportare.

Spre finalul sesiunii de tranzacţionare de astăzi, acţiunile europene coborau cu 0,56% prin prisma indicelui Stoxx 600. Indicele german DAX 30 scădea cu 0,8%, iar CAC 40 din Franţa pierdea 1%. La Milano, FTSE MIB era pe minus cu 0,6%. BET, indicele bursei de la Bucureşti, creştea cu 0,75%, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO