Burse - Fonduri mutuale

După iPhone, potopul: Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, reduce dramatic preţul ţintă pentru acţiunile Apple şi estimează o scădere de 26%

După iPhone, potopul: Goldman Sachs, una dintre cele mai...

Autor: Alex Ciutacu

13.09.2019, 15:21 1604

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, a redus dramatic preţul ţintă pentru acţiunile companiei Apple, şi prezice o scădere de 26% a valorii acestora, generată de „un impact material negativ” asupra câştigurilor, pe fondul metodei contabile pe care producătorul iPhone-urilor le va folosi pentru proiectul Apple TVĂ, potrivit CNBC.

Credem că Apple plănuieşte să contabilizeze primul an al proiectului TVĂ ca un discount la un pachet cu device-uri şi servicii, scrie Rod Hall, analist în cadrul Goldman Sachs.

„Efectiv, metoda contabilă pe care Apple vrea să o utilizeze mută venituri de la hardware la servicii deşi clienţii nu percep că plătesc pentru serviciu. Deşi această mutare ar putea fi convenabilă pentru veniturile de pe linia serviciilor, devine un inconvenient atât pentru marjele diviziei de hardware”, adaugă Hall.

Acţiunile Apple au închis şedinţa de tranzacţionare de joi la 223,08 dolari per acţiune, şi o capitalizare de piaţă de peste 1.000 miliarde dolari, iar vineri înainte de începerea şedinţei de tranzacţionare, acestea înregistrează în pre-trading o scădere de 0,5%.

Goldman şi-a redus estimarea de preţ pe acţiunile Apple la 12 luni de la 187 dolari la 165 dolari.

Noul preţ lansat de Hall este cel mai scăzut dintr-o suită de bănci de pe Wall Street, şi a cincea cea mai redusă dintre analiştii care acoperă constant Apple, potrivit patformei TipRanks.com.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO