Burse - Fonduri mutuale

După minimele provocate de coronavirus, investitorii americani au câştigat 20.000 de miliarde de dolari în timpul pieţei „bull”

După minimele provocate de coronavirus, investitorii...

Autor: Eduard Ivanovici

26.04.2022, 00:03 359

Pe fondul evoluţiilor puternice înregistrate de giganţii prezenţi în indicele S&P 500, precum Apple şi Microsoft, investitorii din Statele Unite au câştigat 20.100 de miliarde de dolari de la startul pieţei „bull” din 23 martie 2020 încoace, reiese dintr-o analiză a Investor’s Business Daily.

Unele dintre cele mai impresionante randamente au fost înregistrate în rândurile marilor companii tech. Doar deţinătorii de acţiuni Apple au obţinut câştiguri de 1,7 trilioane de dolari, după ce compania a crescut cu 195% pe Bursă. în mod similar, investitorii Microsoft au ajuns la 1,2 trilioane de dolari, acţiunile apreciindu-se cu 120% în ultimii doi ani. Totuşi, tehnologia nu a oferit cel mai mare randament, locul întâi fiind ocupat de industria energetică. Sectorul, evitat de mulţi investitori în 2021, a crescut cu aproximativ 55% în timpul pieţei „bull”, cu mult peste dinamica segmentului imobiliar (plus 19%) şi evoluţia segmentului tech (plus 17,5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO