Burse - Fonduri mutuale

După zile întregi de pierderi, acţiunile Evergrande se apreciază cu peste 17% pe bursa din Hong Kong, rezultat reflectat şi în rezultatele altor dezvoltatori imobiliari. Regiunea Asia-Pacific revine pe plus

Per total, indicele Hang Seng a scăzut cu peste 10% de la începutul anului (Sursa foto: Profimedia)

Per total, indicele Hang Seng a scăzut cu peste 10% de la începutul anului (Sursa foto: Profimedia)

Autor: Eduard Ivanovici

23.09.2021, 11:37 418

Acţiunile din regiunea Asia-Pacific au înregistrat în mare parte creşteri în ziua de joi, 23 septembrie, pe măsură ce investitorii au continuat să monitorizeze situaţia grupului Evergrande, conform CNBC.

Hang Seng, indicele bursei din Hong Kong, a închis şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu un plus de 1,09%, după un început de săptămână marcat de pierderi. Miercuri, piaţa din Hong Kong a fost închisă în urma unei sărbători publice.

Acţiunile gigantului imobiliar Evergrande au obţinut un raliu de 17,18%, crescând la un moment dat cu peste 20%. Rezultatele vin după câteva zile de scăderi masive, în condiţiile în care compania a raportat un minus de peste 80% de la începutul anului până în prezent.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, preşedintele Evergrande a declarat astăzi că principala prioritate a firmei este să acopere pierderile suferite de investitori. Totuşi, întrebarea rămâne dacă societatea cu datorii de 300 de miliarde de dolari va putea achita astăzi dobânzi pentru obligaţiuni în valoare de aproximativ 84 de milioane de dolari.

Între timp, ceilalţi dezvoltatori imobiliari listaţi în Hong Kong au obţinut creşteri considerabile: acţiunile China Vanke s-au apreciat cu 4,49%, iar Sun Hung Kai şi Country Garden au raportat un plus de 2,6% şi, respectiv, 7%.

Acţiunile listate de banca HSBC în Hong Kong au crescut cu peste 2%, în contextul în care CEO-ul companiei nu consideră că problemele Evergrande se vor transfera asupra creditorului.

Investitorii americani de retail au cumpărat acţiuni de 1,9 miliarde de dolari în timpul selloff-ului Evergrande

De asemenea, au înregistrat creşteri şi acţiunile din China continentală. Indicele bursei din Shanghai s-a apreciat cu 0,38%, în timp ce indicele de referinţă din Shenzhen a crescut cu 0,77%.

Indicele MSCI pentru acţiunile din Asia-Pacific, excluzând aici Japonia, a înregistrat raportat un plus de 0,74%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO