Burse - Fonduri mutuale

Efectul Draghi: Acţiunile SIF-urilor cresc puternic pe bursă

Efectul Draghi: Acţiunile SIF-urilor cresc puternic pe...

Autor: Radu Bostan

22.01.2015, 17:44 1135

Acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF) pe bursa de la Bucureşti afişau creşteri substanţiale joi seară, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) a anunţat un program de achiziţii de active financiare de 60 miliarde de euro în fiecare lună.

Titlurile SIF Moldova (SIF2) s-au apreciat cu 4,4% după ce piaţa a digerat anunţul Băncii Europene, în timp ce acţiunile SIF Oltenia (SIF5) erau pe plus cu 1,5%, iar cele ale SIF Banat Crişana (SIF1) creşteau cu 1,9%.

Indicele BET-FI, compus din acţiunile celor cinci SIF-uri şi ale Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,92% faţă de ziua anterioară, supraperformând în raport cu piaţa, al cărei indice de referinţă, BET, era în creştere cu doar 0,4%.

BCE va cumpăra titluri, în special obligaţiuni ale statelor din zona euro, în valoare de 1.080 miliarde de euro în cadrul programului care se va derula din martie 2015 până în septembrie 2016. Scopul este de a elibera lichiditate în pieţele financiare şi de a contracara deflaţie, în contextul în care economiile zonei euro sunt în stagnare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO