Burse - Fonduri mutuale

Electrica ajută parcurile eoliene ale altora să ducă curentul la consumatori, fără producţie proprie de energie verde

Ioan Roşca, directorul general al Electrica, spune că sunt necesare investiţii importante în segmentul de distribuţie.

Ioan Roşca, directorul general al Electrica, spune că sunt necesare investiţii importante în segmentul de distribuţie.

Autor: Carol Dan

23.09.2015, 00:05 800
Distribuitorul şi furnizorul de elec­trici­tate Electrica (EL) a investit 2 mil. euro în reteh­­no­logizarea unei staţii electrice din ju­deţul Galaţi, care preia energia electrică pro­dusă de două parcuri eoliene de 70 MW şi 48 MW, dintre care unul al francezilor de la GDF SUEZ Energy România.
 
Electrica avea în urmă cu câţiva ani pro­priile planuri de a intra şi în zona producţiei de energie eoliană, aşa cum au făcut unii dintre com­petitorii săi de pe segmentul distribuţiei şi furni­zării de electricitate, dar acestea nu s-au mai concretizat.
 
Staţia Lieşti, judeţul Galaţi, a fost construită în 1973 şi a fost retehnologizată între  august 2013 şi iulie 2015 cu 2 mil. euro, din care aproape un milion de euro a reprezentat asis­tenţă financiară neram­bursabilă din fon­duri europene, spune Cezar Cristian, director al sucursalei Galaţi din cadrul Electrica Mun­tenia Nord, filială a companiei de stat Electrica SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO