Burse - Fonduri mutuale

​Electrica: Am remarcat în această perioadă o consolidare a poziţiilor deţinute de investitori instituţionali

​Electrica: Am remarcat în această perioadă o...

Autor: Tibi Oprea

08.04.2020, 14:10 297

Electrica (simbol bursier – EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, spune că în ultima perioadă a remarcat faptul că investitorii instituţionali şi-au consolidat poziţiile deţinute la companie.

“Am remarcat în această perioadă o consolidare a poziţiilor deţinute de investitori instituţionali, care în mod tradiţional au o strategie de investire pe termen mediu şi lung. Considerăm că acest lucru se datorează inclusiv faptului că acţiunile defensive (cele care nu sunt foarte afectate de ciclurile economice), precum cele ale Electrica, sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză, companiile de utilităţi fiind esenţiale pentru economia naţională”, a transmis Electrica într-un raport la Bursă.

De asemenea, în acelaşi comunicat, Electrica explică faptul că în ciuda volatilităţi ridicate din piaţă, acţiunile societăţii înregistrează o scădere mai mică decât cea a principalilor indicii, având a treia cea mai bună performanţă din prima ligă bursieră.

Continuăm să fim una dintre companiile cu cel mai stabil preţ al acţiunii de la Bursa de Valori Bucureşti, în ciuda volatilităţii crescute înregistrată de piaţa de capital. Chiar dacă evoluţia preţului acţiunilor se află în teritoriul negativ în ceea ce priveşte randamentul de la începutul anului (YTD), Electrica înregistra, în data de 6 aprilie 2020, a treia cea mai bună performanţă din indicele BET (-9,86%), mult superioară indicilor BET şi BET-NG, care consemnau scăderi de circa 23%”, spune compania.

Acţiunile Electrica, companie controlatş în proporţie de 48,8% de statul român, se tranzacţionează în scădere cu 8,7% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 56,5 milioane lei, emitentul ajungând la 3,4 miliarde lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are o scădere de 19,8% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO