Burse - Fonduri mutuale

Electrica are aprobarea acţionarilor pentru dividende cu un randament de 6,8%. Ministerul Energiei urmează să primească 123 mil. lei, iar Dedeman circa 15 mil. lei

Electrica are aprobarea acţionarilor pentru dividende cu...

Autor: Liviu Popescu

25.04.2019, 13:19 363

Acţionarii Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, au aprobat joi propunerea consiliului de administraţie al companiei cu privire la repartizarea unui dividend de 0,73 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 6,8%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza informaţiilor transmise către bursa. Data plăţii dividendelor din profitul pe 2018 a fost stabilită pe 24 iunie 2019.

Astfel din cele 247 milioane de lei pe care Electrica urmează să le distribuie acţionarilor în vară, statul român prin Ministerul Energiei urmează să primească 123 milioane de lei, în timp ce Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială din România, controlată de fraţii Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl, urmează să primească circa 14,6 milioane de lei, potrivit calculelor ZF. Ministerul Energiei are 48,8% din Electrica în timp ce cele mai recente date publice cu privire la acţionariatul companiei arată faptul că Dedeman are 5,77%. Din acţionariatul Electrica fac parte şi fonduri de pensii private Pilon II.

Pe de altă parte în cadrul adunării generale a acţionarilor au fost respinse punctele cu privire la politica de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie, însă nu se menţionează câte voturi au fost pentru şi câte împotriva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO