Burse - Fonduri mutuale

Electrica, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, anunţă soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului din dosarul Borislavschi vs. Energetica Electrica

Electrica, cel mai mare furnizor de energie electrică...

Autor: Eduard Ivanovici

07.02.2022, 18:27 306

Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare furnizor de energie electrică din România, prezent în structura indicelui de referinţă BET, a anunţat soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului nr. ARB-5670 – Borislavschi vs. Energetica Electrica, aflat pe rolul Culţii Internaţionale de Arbitraj de la Viena, prin încheierea unei tranzacţii.

„Formularea acţiunii de către dna. Augusta Romana Alexandra Borislavschi Popescu, Director Executiv Direcţia Guvernanta Corporativa si M&A, în cadrul Electrica, în perioada 2 august 2015 – 2 august 2019, a fost anunţată de Societate în data de 19 octombrie 2021 prin Raport Curent (Cod IRIS – BVB 2F6BA; Cod RNS – LSE 4988P)”, reiese dintr-un document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

După un mandat de patru ani, Alexandra Popescu Borislavschi a părăsit funcţia de director de guvernanţă corporativă şi M&A din cadrul Electrica în august 2019.

Acţiunile EL afişează un avans de 1,6% de la începutul anului, pe un rulaj de aproximativ 17,4 milioane de lei. Compania este pe minus cu 25,3% în ultimele 12 luni, la tranzacţii de circa 210 milioane de lei.

Capitalizarea societăţii controlate în proporţie de 49% de statul român este de 3,5 miliarde de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO