Burse - Fonduri mutuale

Electrica, dată în judecată şi obligată la plata sumei de 6,2 mil. lei de către filiala Electrica Furnizare

Electrica, dată în judecată şi obligată la plata...

Autor: Tibi Oprea

06.05.2019, 00:00 435

Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunţat vineri că filiala sa de furnizare a energiei electrice, Electrica Furnizare (EFSA), a depus la Tribunalul Bucureşti o acţiune în pretenţii pentru obligarea societăţii la plata sumei de 6,2 mil. lei, reprezentând pretenţii conform unei decizii a Curţii de Conturi din 2016, potrivit unui anunţ la bursă. 

„De asemenea, EFSA a solicitat, în cadrul aceluiaşi dosar, obligarea Electrica la plata sumei de 793.234,07 lei reprezentând dobânda legală calculată de la data la care Electrica a încasat sumele de bani (al căror cuantum total este de 6,2 mil. lei) până la data de 31 martie 2019, precum şi dobânda legală calculată de la data de 31 martie 2019 până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti executorii şi dobânda legală calculată de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti executorii până la data plăţii efective de către Electrica a debitului principal în cuantum de 6,23 milioane lei", se arată în comunicatul de la bursa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO