Companii

Electrica deschide o sucursală în Republica Moldova

Electrica deschide o sucursală în Republica Moldova

Autor: Cristina Bellu

18.12.2020, 16:23 558

Acţionarii Societăţii Electrica Furnizare, parte a grupului Electrica (simbol bursier EL), unul dintre principalii distribuitori şi furnizori de energie electrică din România, la care statul român are 48,7% din acţiuni, au decis recent înfiinţarea unei sucursale în Republica Moldova, la Chişinău.

“În cadrul şedinţei din 17 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) EFSA a aprobat înfiinţarea sucursalei EFSA în Republica Moldova, cu sediul la adresa Vlaicu Parcalab 63, Chişinău, MD-2012,Republica Moldova”, menţionează un comunicat al companiei.

În primele nouă luni ale anului, Electrica a raportat un profit net de 396 milioane de lei la nivel de grup, în creştere cu 146% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Astfel, pe fondul creşterii veniturilor pe segmentul de furnizare şi pe cel de distribuţie, Electrica şi-a majorat veniturile cu 4% la circa 4,8 miliarde de lei. Pe de altă parte, la T3/2020 Electrica a raport un profit net de 207 mil. lei, în creştere de 4 ori faţă de cel din T3/2019 şi venituri de 1,6 mld. lei.

Compania are 4,2 miliarde de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO