Burse - Fonduri mutuale

Electrica Furnizare a finalizat achiziţia Parcului Fotovoltaic Stăneşti şi va intra pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile. Preţ de achiziţie, 1,6 mil. euro

Electrica Furnizare a finalizat achiziţia Parcului...

Autor: Tibi Oprea

31.08.2020, 17:08 623

Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunţat luni că Electrica Furnizare, parte din grup, a finalizat achiziţia de la Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare a Parcului Fotovoltaic Stăneşti, judeţul Giurgiu, cu o capacitate instalată de 7,5 MW (6,8 MW capacitate de funcţionare limitată), deţinut de societatea Long Bridge Millenium.

“Tranzacţia este un prim pas pentru atingerea obiectivului urmărit de dezvoltare pe verticală a grupului Electrica prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile, prin achiziţia unor parcuri eoliene şi/sau fotovoltaice”, spun reprezentanţii companiei într-un raport la Bursă.

Preţul de achiziţie al părţilor sociale, de 1,6 milioane de euro, poate suferi ajustări în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare de la momentul închiderii balanţei de verificare la 31 august 2020.

Pe lângă alte elemente ale tranzacţiei, Electrica Furnizare a preluat împrumuturile foştilor asociaţi ai Long Bridge Millenium acordate societăţii achiziţionate în valoare de 3,8 milioane de euro.

Acţiunile Electrica înregistrează un plus de 9,9% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 157,4 milioane lei, emitentul ajungând la o valoare bursieră de 4 miliarde de lei.

Compania este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO