Burse - Fonduri mutuale

Electrica împlineşte un an de la listarea la Bursă. Investitorii încă aşteaptă ca banii să le fie puşi la lucru

Electrica împlineşte un an de la listarea la Bursă....

Autor: Radu Bostan

25.06.2015, 08:09 1037

Pe 25 iunie 2014 se încheia oferta de vânzare a 51% din acţiunile Electrica (EL), prin care compania de distribuţie şi furnizare a energiei a strâns din piaţă aproape 2 miliarde de lei, o sumă record. Un an mai târziu, acţiunile sunt mai scumpe cu 10%, dar banii sunt încă în conturi.

Piaţa aşteaptă acum ziua de 10 iulie, data de înregistrare pentru primele dividende pe care le va plăti Electrica în calitate de companie listată, cu acţionariat diversificat. Elec­trica a decis să împartă cu acţionarii 70% din profitul net realizat în 2014, divi­dendele aducând un randament de 6% la cotaţia actuală a Electrica, de 12,2 lei/acţiune.

După data de ex-dividend, momen­tul de la care cumpărătorii acţiunii nu mai sunt eligibili pentru dividende, acţiu­nile Electrica se vor corecta pro­babil chiar cu valoarea brută a dividen­dului, de 0,722 lei/acţiune, revenind la un nivel cu doar 4,3% mai mare decât preţul la care s-a încheiat oferta publică, de 11 lei/titlu. Bursa a crescut în ultimele 12 luni cu puţin peste 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO