Burse - Fonduri mutuale

Electrica, minus 4,2% miercuri la BVB după ce a raportat o scădere cu 59% a profitului net în S1/2021

Electrica, minus 4,2% miercuri la BVB după ce a raportat...

Autor: Tibi Oprea

19.08.2021, 00:05 533

♦ Rezultatul a fost influenţat de creşterea costurilor cu achiziţia de energie electrică.

Electrica (simbol bursier EL), furnizor şi distribuitor de energie electrică al cărui cel mai mare acţionar este Ministerul Energiei (48,8%), a raportat pentru S1/2021 un profit net consolidat de 76 mil. lei, în scădere cu 59,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, generată în principal de creşterea semnificativă a costurilor cu achiziţia de energie electrică.

Miercuri, în a doua zi de după publicarea rezultatelor, acţiunile EL înregistrau la ora 17.00 o scădere de 4,2%, pe fondul unui rulaj de 1,7 mil. lei, potrivit datelor BVB.

„În contextul transformărilor profunde şi rapide din piaţa de energie, unul dominat de impre­dictibilitate, preţurile de tranzacţio­nare a energiei au crescut semnifi­cativ, atingând, inclusiv pe piaţa in­ternă, valori record în ultima pe­rioadă. Această evoluţie, greu de anti­cipat, determinată de factori externi companiei, a generat o creştere notabilă a costurilor cu achiziţia de energie electrică. În pofida politicilor noastre de management al riscurilor, o parte din efect s-a simţit şi asupra rezultatelor financiare din primul semestru“, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO