Burse - Fonduri mutuale

Electrica negociază din nou remuneraţiile administratorilor, după ce statul a respins propunerea de 6.000 de euro

Electrica negociază din nou remuneraţiile...

Autor: Roxana Pricop

24.07.2015, 00:00 278

Grupul de distribuţie Electrica (EL) a convocat acţionarii pe 9 septembrie în adunare generală ordinară pentru a aproba noile remuneraţii, obiectivele şi criteriile de performanţă ale membrilor Consiliului de administraţie (CA). Pe ordinea de zi este trecută şi prezentarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă din planul strategic al CA-ului pentru perioada 2015-2018.

AGA a fost convocată în contextul în care statul român, principalul acţionar al Electrica cu 48% din capital, a respins în AGA din 9 iulie propunerea consultanţilor de la AT Kearney privind remuneraţia membrilor CA. Propunerea supusă votului acţionarilor şi avizată anterior de CA-ul Electrica consta într-o remuneraţie fixă lunară în valoare brută de 3.000 de euro pentru fiecare membru de CA, la care se adăuga un comision de participare per şedinţă în valoare brută de 1.000 de euro.

De asemenea, remuneraţia membrilor de CA era completată de încă un comision brut de 1.000 de euro pentru participare per şedinţă de comitet din cadrul CA. Acţiunile Electrica au scăzut cu 0,6% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 12,6 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 4,3 miliarde de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO