Burse - Fonduri mutuale

Electrica pune punct investiţiilor în energia verde după patru ani

Electrica pune punct investiţiilor în energia verde...

Autor: Radu Bostan

02.12.2014, 00:06 665
Grupul de distribuţie şi furnizare Electrica (simbol bursier EL) a renunţat la planul de a deveni producător de energie regenerabilă, un proiect început în 2010. Decizia îi va aduce în acest an o economie de 292 milioane de lei în programul de investiţii.
 
Decizia grupului apare într-un răspuns al managementului la o adresă a acţionarului majoritar, Ministerul Economiei prin Departamentul pentru Energie cu 48,78% din capital, care solicita explicaţii despre reducerea planului de investiţii pentru anul 2014 la jumătate, de la 989,2 milioane lei la 457 milioane de lei. Acţionarii Electrica vor discuta într-o adunare generală din 18 decembrie bugetul de venituri şi cheltuieli revizuit pentru anul curent.
 
„Faţă de planul de investiţii iniţial, Electrica SA a renunţat la proiectul privind parcurile eoliene, respectiv la investiţia de aproximativ 292.000 mii lei în domeniul producerii de energie din surse regenerabile“, arată răspunsul semnat de directorul general Ioan Roşca. Diferenţa până la totalul sumei reduse provine din eliminarea unor obiective de investiţii ale Electrica Furnizare şi Electrica Serv.
 
Acţiunile Electrica au închis în scădere cu 0,6% şedinţa de vineri 28 noiembrie, la preţul de 11,5 lei/titlu. La această cotaţie, grupul are o capitalizare bursieră de 3,978 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO