Burse - Fonduri mutuale

Electrica şi-a adus director financiar de la Chevron

Electrica şi-a adus director financiar de la Chevron

Autor: Carol Dan

28.10.2015, 00:04 469

Consiliul de Administraţie al grupului de distribuţie Electrica SA (simbol bursier EL) a numit-o pe Iuliana Andronache în funcţia de director financiar. Ea a venit în rândurile distribuitorului de eletricitate de pe o funcţie similară în cadrul Chevron România Ex­ploration and Pro­duction, potrivit profi­lului său de Linkedin. În trecut, ea a mai ocupat mai mult funcţii în multinaţionale, printre  care Toyota România, GE Oil & Gas.

Mandatul său a început pe 27 octombrie, fiind pe o durată de patru ani. Compania a convocat acţionarii în AGA pe 14 decembrie pentru a alege membrii consiliului de adminis­traţie în baza votului cumulativ.

Electrica estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 5,662 miliarde de lei şi un profit net de 460,7 milioane de lei.

WikiZF: Profilul companiei Electrica SA

În 2014, Electrica a înregistrat la nivel de grup o cifră de afaceri de 5,044 miliarde lei şi un profit net de 401,4 milioane lei, din care 287,84 milioane lei reprezintă profitul net atribuibil acţio­narilor.=

Acţiunile EL au scăzut în şedinţa de ieri cu 0,3%, până la o cotaţie de 11,76 lei/titlu. Compania are o capi­talizare bursieră de 4 mi­liarde de lei.

Cel mai mare acţionar al companiei este statul român, prin intermediul Ministerului Energiei, cu o participaţie de 48,78% din capital. BERD deţine o cotă de 8,65%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO