Burse - Fonduri mutuale

Electromagnetica Bucureşti are în plan investiţii de 1 mil. euro pentru 2015

Electromagnetica Bucureşti are în plan investiţii de 1...

Autor: Ioana Tudor

27.10.2014, 00:00 372
Producătorul de echipamente de măsurare şi distribuţie a energiei electrice Electromagnetica Bucureşti (simbol bursier ELMA) are în plan investiţii de un milion de euro (circa 4,4 mil. lei) pentru anul 2015, iar sumele vor fi destinate achiziţiei de noi echipamente şi dezvoltării forţei de vânzări. Anul trecut, compania a investit 8,6 mil. lei (37,8 mil. euro) în echipamente tehnologice, reprezen­tând peste 48% din totalul investiţiilor realizate în 2013. Pentru anul acesta, compania a alocat circa 5,3 mil. euro pentru investiţii. Strategia pentru anul următor a Electromagnetica se va centra pe iluminatul public şi exporturi, potrivit unui comunicat al companiei. Veniturile obţinute pe segmentul iluminatului public reprezintă în prezent aproximativ 20% din cifra de afaceri realizată de societate în domeniul iluminatului cu LED, care va cumula anul acesta peste 6 mil. euro.
 
Producţia pentru export a Electromagnetica a crescut cu 2,4% în 2013, susţinută de creşterea subansamblurilor de mase plastice injectate. Anul trecut, compania trimitea la export 22% din totalul producţiei. Electromagnetica a fost fondată acum 84 de ani, iar principalii săi acţionari sunt Asociaţia Salariaţilor, cu 29,6% din acţiuni, şi SIF Oltenia, cu 24,6% din capitalul social. Titlurile companiei au închis şedinţa bursieră de vineri în urcare cu 1%, la 0,2 lei/unitate, iar la această referinţă societatea are o capitalizare de 135,2 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO