Burse - Fonduri mutuale

​Electroputere Craiova, companie de 8,8 milioane de lei, anunţă că nu a aprobat închiderea producţiei

​Electroputere Craiova, companie de 8,8 milioane de...

Autor: Tibi Oprea

07.01.2020, 16:32 804

Electroputere (EPT), producător de motoare, generatoare şi transformatoare electrice cândva simbol al industriei craiovene, anunţă la bursă că administratorii şi acţionarii companiei nu au aprobat închiderea producţiei, contrar informaţiilor apărute în presă în luna decembrie a anului 2019.

În vara anului trecut, compania a început restructurările, astfel că din 555 de salariaţi, 296 au fost disponibilizaţi, spun sindicaliştii din Electroputere. Liderul Sindicatului Electroputere a declarat în decembrie pentru Mediafax că au fost anunţaţi de închiderea activităţii operaţionale, deci şi a activităţii de producţie, în contextul în care din 2018 nu au mai fost încheiate contracte noi. Fabrica, patronată de investitori arabi, are pierderi de milioane de euro, iar în 2019 uzina a avut un singur contract.

În urma acestui anunţ, acţiunile companiei s-au apreciat marţi la Bursa de la Bucureşti cu aproape 6%. În ultimul an, acţiunile EPT se tranzacţionează în creştere cu 21,4% pe un rulaj de 463.530 lei, emitentul ajungând la 8,8 milioane lei capitalizare.

Compania este deţinută în proporţie de 95,5% de către Al-Arrab Contracting Company Limited.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO