Burse - Fonduri mutuale

Elliot mai cumpără acţiuni la Fondul Proprietatea şi se apropie de 22% din drepturile de vot

Elliot mai cumpără acţiuni la Fondul Proprietatea şi...

Autor: Liviu Popescu

26.05.2016, 00:05 519

Manchester Securities Corp, unul dintre ve­hiculele controlate de fondul american de in­vestiţii Elliot, cel mai mare acţionar al Fon­du­lui Proprietatea, a cumpărat luni un pachet de 54,6 milioane de acţiuni FP la un preţ de 0,74 lei pentru o acţiune. Pentru întreg pa­chetul de acţiuni, firma de investiţii a plătit 40,4 mil. lei (9 mil. euro).

Tranzacţia a fost intermediată de Swiss Ca­pital, brokerul independent deţinut de doi an­treprenori români, Bogdan Juravle şi Sorin Apos­tol, investitori pe piaţa de capital de apro­ximativ 15 ani. Elliot, supranumit „fon­dul-vultur“, de­ţi­nea la finele lunii martie prin inter­mediul Manchester Securities şi Be­resford Energy Corp, pe care le controlează in­tegral, o parti­ci­paţie de 21,06% la capitalul FP, potrivit celor mai re­cente date oficiale. Asta înseamnă că prin tran­zacţia de luni Elliot şi-a majorat parti­ci­pa­ţia cu o jumă­tate de punct procentual, la 21,56%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO