Burse - Fonduri mutuale

Elliott a reluat achiziţiile la Fondul Proprietatea după o pauză de un an

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

28.09.2015, 00:01 775

Fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP) cu o deţinere de peste 15% din capital, a achiziţionat un pachet de 9 milioane de acţiuni FP prin intermediul vehiculului Manchester Securities. Achiziţiile de acţiuni au avut loc în trei şedinţe bursiere consecutive - 22, 23 şi 24 septembrie.

Suma totală plătită de fondul american a fost de 7,1 milioane de lei (preţ mediu de 0,78 lei/titlu). Achiziţiile au fost intermediate de firma cehă de brokeraj Wood & Co, aceeaşi care intermediază programul de răscumpărări derulat de FP. Achiziţiile au fost reluate de Elliott după aproape un an. Anterioara achiziţie derulată de Manchester a avut loc pe 15 septembrie 2014.

După listarea fondului la Londra la finalul lunii aprilie, Elliott a fost mai activ la vânzare, în special de GDR-uri cu acţiuni suport FP pe bursa britanică. Reluarea achiziţiilor are loc în contextul în care Fondul Proprietatea va ţine pe 29 octombrie AGA de reconfirmare a mandatului de administrator pentru Franklin Templeton.

Acţiunile FP au închis şedinţa de vineri, 25 septembrie, în stagnare la o cotaţie de 0,794 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a fondului este de 8,8 miliarde de lei, faţă de active nete de 12,1 miliarde de lei la finalul lunii august. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO