Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk: Achiziţia de 44 mld. dolari a Twitter nu poate merge mai departe dacă CEO-ul nu dovedeşte că numărul de conturi false din cadrul platformei este mai mic de 5% din total

La mijlocul lunii aprilie, Musk a devenit principalul acţionar al Twitter

La mijlocul lunii aprilie, Musk a devenit principalul acţionar al Twitter

Autor: Eduard Ivanovici

17.05.2022, 15:29 865

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a declarat marţi că achiziţia de 44 de miliarde de dolari a reţelei de socializare Twitter nu poate înainta dacă CEO-ul companiei nu oferă dovezi conform cărora numărul de conturi false din cadrul reţelei de social media este mai mic de 5%, notează Business Insider.

„Oferta mea se baza pe faptul că rapoartele publicate la SEC (autoritatea de reglementare a burselor americane - n.r.) sunt corecte”, a scris Musk pe Twitter.

Săptămâna trecută, Musk a anunţat că acordul de cumpărare a fost pus „în aşteptare”, încercând  să afle modul prin care compania calculează procentul de conturi false. Conform unui document publicat la SEC, Twitter susţine că numărul de conturi false reprezintă sub 5% din total.

„20% conturi false/spam, de patru ori mai mult decât susţinea Twitter, iar numărul ar putea fi *mult* mai mare. Ieri, CEO-ul Twitter a refuzat în mod public să arate dovada de <5%. Tranzacţia nu poate continua până nu dovedeşte acest lucru”, spune şeful Tesla, neexplicând însă cum a ajuns la un nivel de 20% conturi false.

Este posibil ca Musk să se folosească de acest lucru pentru a forţa Twitter să părăsească masa de negocieri şi să obţină astfel un preţ mai bun de cumpărare, scrie Business Insider.

Luni, Musk spunea că o renegociere în jos a acordului „nu iese din discuţie”, conform Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO