Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk bifează încă o victorie. Tesla, cea mai tranzacţionată acţiune din lume la Saxo Bank în T3, inclusiv în România

Elon Musk bifează încă o victorie. Tesla, cea mai...

Autor: Dorin Oancea

23.10.2020, 08:33 114

Tesla a fost cea mai tranzacţionată acţiune din lume pe platformele Saxo Bank şi în trimestrul al III-lea 2020, inclusiv în România, arată o analiză a băncii de investiţii.

Peter Garnry, şef strategie acţiuni, Saxo Bank spune că acţiunea politică agresivă din prima jumătate a anului a băncilor centrale şi a guvernelor a determinat o revenire puternică pe pieţele de acţiuni şi o convingere generală că lumea va depăşi criza Covid cu mai puţine daune decât din criza financiară din 2008. Acţiunile au recuperat pierderile din timpul primului val al pandemiei, în ciuda veniturilor corporative globale care s-au prăbuşit cu 56%.

Cele mai tranzacţonate acţiuni pe platformele Saxo Bank în trimestrul al III-lea au fosst Tesla (+92 pct.), Apple (+28 pct.), Amazon (+12 pct.), Microsoft (+4 pct.), Nio (+175 pct.)

În cazul Tesla acţiunile au crescut cu aproape 100%. Chiar dacă „Battery Day” – Ziua Bateriei a companiei nu a dezvăluit tehnologia revoluţionară pe care o sperau mulţi investitori Tesla, acţiunile şi-au continuat creşterea, în ciuda faptului că pandemia a lovit producţia şi consumatorii la scară globală.

După un început sfios al anului 2020, Apple a revenit, în condiţiile în chare nici măcar o pandemie nu poate împiedica clienţii care au nevoie de telefoane de top, tablete, dispozitive portabile şi servicii cloud. Cu toate acestea, unii critici încep să pună la îndoială cum va intra Apple în viitor şi dacă vor avea un nou un as în mânecă.

La fel ca mulţi alţi comercianţi cu amănuntul, Amazon a fost luat prin surprindere de creşterea cumpărăturilor online după restricţiile COVID-19. Dar după ce au angajat peste 175.000 de persoane, comenzile au început din nou să curgă. Rămâne de văzut dacă această creştere uriaşă a vânzărilor va avea un impact durabil. Deocamdată, Jeff Bezos poate privi înapoi asupra unui alt trimestru profitabil care a lăsat investitorii mulţumiţi.

Fiind unul dintre liderii în cloud computing, Microsoft a fost unul dintre învingătorii COVID-19. După ce milioane de oameni din întreaga lume au fost forţaţi să lucreze de acasă, serviciile cloud şi creşterea vânzărilor de computere au dus la un efort decisiv pentru Microsoft. În timp ce compania de tehnologie din Seattle beneficiază în continuare de faptul că oamenii din birourile lor de la domiciliu au întâlniri online, nu este sigur afecta cât de mult va un viitor vaccin compania sau dacă tendinţa de lucru s-a schimbat definitiv.

Compania auto chineză Nio are un sistem de fabricaţie şi livrare bine pus la punct şi domină piaţa chineză, având planuri de intrare pe piaţa auto europeană. Dar, în ciuda creşterii acţiunilor cu 175% în T3, mulţi analişti văd semne ale unei potenţiale bule pe piaţa vehiculelor electrice.

Topul celor mai tranzacţionate acţiuni pe regiuni şi ţări:

Romania:
1. Tesla
2. Microsoft
3. Apple
4. Amazon
5. Nvidia

Asia-Pacific:
1. Tesla
2. Apple
3. Moderna
4. Amazon
5. Microsoft

Australia:
1. Afterpay Ltd
2. Zip
3. Tesla
4. Apple
5. Microsoft

Singapore:
1. Tesla
2. Apple
3. Microsoft
4. Facebook
5. Alibaba

China:
1. Tesla
2. Apple
3. Aptorum
4. Yunji
5. GreenTree Hospitality Group

Europa Centrală şi de Est:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Microsoft
5. NVidia

Republica Cehă:
1. Erste Group Bank
2. CEZ
3. MONETA Money Bank
4. Tesla
5. Komercni Banka

Polonia:
1. Amazon
2. Gilead
3. Facebook
4. Tesla
5. Alexion Pharmaceuticals

Rusia:
1. Boeing
2. Microsoft
3. Facebook
4. Carnival
5. Apple

Slovacia:
1. Microsoft
2. ING Groep
3. Tesla
4. Volkswagen
5. Diebold Nixdorf

Orientul Mijlociu şi Africa:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Microsoft
5. Nio

GCC (Consiliul Cooperării din Golf):
1. Tesla
2. Apple
3. Microsoft
4. Amazon
5. Nio

Emiratele Arabe Unite:
1. Tesla
2. Apple
3. Microsoft
4. Amazon
5. Boeing

Elveţia:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Nio
5. Microsoft

Marea Britanie:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Rolls-Royce
5. Microsoft

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO