Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk dă lovitură după lovitură: Acţiunile Tesla au depăşit pentru prima oară pragul de 2.000 de dolari, fiind cel mai voloros producător auto la nivel mondial

Elon Musk dă lovitură după lovitură: Acţiunile Tesla au depăşit pentru prima oară pragul de 2.000 de dolari, fiind cel mai voloros producător auto la nivel mondial

Autor: Teona Tomoiaga

21.08.2020, 17:00 2761

Acţiunile Tesla au depăşit pentru prima dată pragul psihologic de 2.000 dolari. Capitalizarea companiei a ajuns la 372 miliarde de dolari, depăşind valoarea Walmart. Tesla este cel mai voloros producător auto la nivel mondial.

Elon Musk dă lovitura: acţiunile producătorului de vehicule electrice Tesla s-au apreciat, joi, cu 7%, iar preţul de tranzacţionare a depăşit, pentru prima dată, pragul de 2.000 dolari per acţiune la tranzacţionarea intraday (tranzacţionarea instrumentelor financiare doar pe parcursul unei zile), de aproape 10 ori mai mult decât se tranzacţionau în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, Tesla a ajuns la o capitalizare de 372 miliarde de dolari, depăşind valoarea de piaţă a Walmart, cea mai mare companie americană din domeniul comerţului cu amănuntul, care are o valoare de aproximativ 371 miliarde de dolari.

În iunie, Tesla a devenit cel mai valoros producător auto pe bursă, după ce a depăşit în premieră liderul tradiţional Toyota.

Producătorul auto american a atins, până acum, patru trimestre consecutive de profit, deci primul an contabil cu profit pe toată perioada de 12 luni. Asta înseamnă că Tesla poate fi inclusă în indicele bursier S&P 500, indicele celor mai mari companii americane listate (în funcţie de valoare).

AFACERI DE LA ZERO