Burse - Fonduri mutuale

Elon Musk merge înainte: Tesla a raportat profit pentru al patrulea trimestru consecutiv. Acţiunile cresc cu 5%

Elon Musk merge înainte: Tesla a raportat profit pentru...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2020, 12:41 869

Acţiunile producătorului de vehicule electrice Tesla înregistrează o creştere de 5% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare pe bursa americană Nasdaq, întrucât compania lui Elon Musk a raportat al patrulea trimestru consecutiv cu profit, potrivit CNBC.

Astfel, Tesla a raportat venituri de 6,04 miliarde dolari pentru al doilea trimestru din 2020, în comparaţie cu estimările agregate de Refinitiv, care situau veniturile la 5,37 miliarde dolari. În continuare, Tesla a raportat un profit net de 104 milioane dolari.

Prin acest rezultat, Tesla atinge patru trimestre consecutive de profit, deci primul an contabil cu profit pe toată perioada de 12 luni, ceea ce înseamnă că acum poate fi inclusă în indicele bursier S&P 500.

Odată cu rezultatele trimestriale, Elon Musk a anunţat că Tesla îşi va construi următoarea fabrică în Austin, Texas.

Compania plănuieşte să producă în Fremont California modelele S şi X pentru toate pieţele, cât şi modelele 3 şi Y pentru jumătatea vestică a Americii de Nord.

Fabrica din Texas va fi utilizată pentru producţia modelelor Cybertruck, Semi, cât şi modelele 3 şi Y pentru jumătatea estică a Americii de Nord.

Veniturile din automotive au scăzut cu 4% de la an la an pentru Tesla, de la 5,38 miliarde dolari la 5,18 miliarde dolari, în ciuda noilor lansări şi a noii facilităţi de producţie pe care compania a deschis-o în Shanghai în ultimul an.