Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Claudiu Marcu, investitor la BVB: Am simţit nevoia să mă gândesc pe termen lung şi am ajuns la concluzia că Bursa poate fi o pensie privată bună. Transgaz, Romgaz, OMV Petrom, TeraPlast, printre deţinerile investitorului la Bursa românească

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

22.10.2020, 09:30 651

Claudiu Marcu, 34 de ani, investitor la Bursa românească şi membru al comunităţii de investitori Investors Club, spune că a fost implicat în vânzarea pensiilor private la momentul implementării lor în România şi că, dorindu-şi o alternativă la acestea, a ajuns la concluzia că Bursa în sine ar putea fi un fond de pensii administrat privat.

„Lucrez în zona intermedierilor de asigurări şi în 2007 am fost implicat în vânzarea pensiilor private când s-au implementat şi la noi, când s-au introdus Pilonul II şi Pilonul III în România. Atunci am participat la tot felul de traininguri şi am realizat, fiindcă este foarte uşor dacă aprofundezi subiectul, că sistemul de pensii de stat, actualul Pilon I, este nesuste­nabil pe termen scurt, pentru că există foarte mulţi factori care îi perturbă bunul mers. Unul dintre ei şi poate cel mai important este scă­derea populaţiei active, fiindcă în momentul de faţă cei angajaţi plătesc pensiile actualilor pensionari, iar nouă ne vor plăti pensiile copiii şi nepoţii noştri.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO