Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ce sunt criteriile ESG, de ce este nevoie de implementarea lor şi cum ajută investitorii şi companiile de la Bursă. Remus Dănilă, BVB: Analizăm varianta ESG a indicelui principal BET

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

05.03.2021, 19:45 179

♦ Bursa de Valori Bucureşti a iniţiat anul trecut primul proiect de tip ESG, în parteneriat cu Sustainalytics.

În contextul în care tot mai multe companii iau în calcul implementarea criteriilor ESG (mediu, social şi guvernanţă corporativă), ZF a discutat cu Remus Dănilă, investor & public relations officer în cadrul Bursei de Valori Bucureşti, pentru a vedea ce presupun acestea şi cu ce ii ajută pe investitori şi pe companii.

„Conceptul ESG se referă la bază la implementarea unor standarde de raportare nonfinanciară pentru companiile listate. Astfel, pe lângă datele financiare standard pe care orice investitor le urmăreşte, în ultimii ani, în special marii investitorii instituţionali şi cei cu o politică pe termen foarte lung, au început să pună foarte mult accent şi pe criterii nonfinanciare în procesul de alocare a activelor. Vorbind la nivel statistic, la sfârşitul anului 2019 câteva mii de investitori instituţionali, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, cu active de peste 80 de trilioane de dolari, iau în considerare raportările nonfinanciare ale companiilor în procesul de alocare a activelor“, spune Remus Dănilă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO