Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Discuţie cu Mihai Nichişoiu, senior broker la Tradeville. Despre ETF-ul bitcoin, relaţia dintre băncile centrale şi inflaţie, sezonul de raportări şi sectorul de energie

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2021, 08:22 283

Mihai Nichişoiu, senior broker al Tradeville, a discutat în 26 octombrie în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi despre ETF-ul cu expunere pe bitcoin disponibil prin Tradeville, efectele pe care le generează băncile centrale asupra fenome­nului inflaţionist, rolul resurselor regenera­bile în industria globală a energiei şi sezonul raportărilor la T3/2021.

Mihai Nichişoiu afirmă că Tradeville a adus ETF-ul pe bitcoin clienţilor din România întrucât reprezintă primul fond de acest gen listat pe Bursa americană, creat cu ajutorul contractelor futures, constituind primul semn de adopţie într-un cadru care este, la rândul său, foarte strict reglementat. „Este cu atât mai reglementat în timpul administraţiei Biden, iar eveni­mentul în sine deschide multe porţi. Probabil nu este ruta perfectă prin care poţi accesa Bitcoin, dar reprezintă ruta regle­mentată. În continuare, mare parte din oamenii pre­zenţi la Bursă înseamnă nişte investitori (fie că sunt majori sau de retail) care preferă o formă regle­mentată de investiţie, asupra căreia să avem un anumit confort. Acesta este câştigul ETF-ului, care a devenit disponibil încă din prima zi pe Tradeville. Luăm deja în calcul să facem Bitcoinul accesibil şi clienţilor de retail, care înseamnă marea majoritate a clienţilor. Încă nu pot numi instru­mentele, dar pregătim ceva în acest sens“, spune Mihai Nichişoiu.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO