Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre dividendele pe 2022. Randamentele fondurilor, câştigătoarele din acest an. Alexandru Ilisie, OTP AM: Mă aştept tot ca fondurile cu expunere pe acţiuni să fie câştigătoare în 2022, în special cele cu expunere pe România

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2022, 07:38 976

Alexandru Ilisie, director de investiţii al administratorului de fonduri mutuale OTP Asset Management, se aşteaptă ca fondurile cu expunere pe acţiuni să îşi continue evoluţia pozitivă de anul trecut, iar bursa locală să performeze bine în 2022 datorită structurii indicelui de referinţă BET, unde se găsesc companii din sectoarele energetic şi financiar, care ar trebui să ofere rezultate consistente anul acesta.

„Mă aştept tot ca fondurile cu expunere pe acţiuni să fie câştigătoare în 2022, în special cele cu expunere pe România. (...) Dacă ne uităm la randamentul dividendelor plătite din profitul pe 2021, plaja este destul de mare. Ne putem uita la BRD, care a anunţat plata unor dividende excepţionale din profiturile pe 2019-2020, fără să includem dividendul din profitul pe 2021. Aici asistăm la cel mai ridicat nivel al dividendului dintre companiile incluse în BET“, a afirmat Alexandru Ilisie în timpul primei ediţii din luna februarie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

În ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă care compensează facturile la energie, statul a menţionat că o parte din sumele necesare plafonării preţurilor ar fi recuperată din dividende plătite de companiile deţinute majoritar de statul român, specificându-se că nivelul ar putea fi scăzut în anumite cazuri de la 90% la 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO