Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre finanţarea BCR de 350 mil. lei, planuri pentru alte emisiuni şi feedbackul investitorilor. Cosmina Plaveti, BCR: Vrem să accesăm cât mai des piaţa de capital din România

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

12.04.2022, 07:40 157

♦ Fondurile vor fi alocate finanţării şi refinanţării de proiecte verzi ♦ Cu această emisiune, finanţările BCR prin bursă ajung la 3 mld. lei.

În ediţia din 11 aprilie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost invitată Cosmina Plaveti, senior banker investment banking în cadrul BCR, care a discutat despre finanţarea de 350 mil. lei cu obligaţiuni, caracteristicile următoarelor planuri de finanţare şi feedbackul oferit de investitori în perioada actuală, marcată de un grad ridicat de volatilitate.

„Am avut două ţinte pe care le-am acoperit începând din 2019 şi ne propunem să accesăm cât mai des piaţa de capital din România. Noi emitem în baza unui program de emisiuni care este aprobat de Financial Market Authority în Viena sub o structură de program multiemitent, însă am făcut toate emisiunile pe piaţa locală de capital, exceptând emisiunea verde, care a fost listată tehnic şi în Viena“, a spus Cosmina Plaveti.

Vinerea trecută, BCR – a doua cea mai mare instituţie locală de credit în funcţie de active – a listat la Bursa de Valori Bucureşti o emisiune de obligaţiuni de 351 de milioane de lei, cu o dobândă de 6,76% pe an şi scadenţă în martie 2027. Evenimentul a marcat a şasea emisiune de bonduri BCR care au intrat la tranzacţionare la BVB. Astfel, finanţările realizate de BCR prin bursă ajung în total la 3 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO