Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre fonduri, randamente, situaţia din est şi inflaţie. Horia Braun, CEO, Erste AM: Am încheiat 2021 cu 6,4 mld. lei active şi 115.000 de investitori. Vedem clar o maturizare a investitorilor

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

24.02.2022, 08:39 114

În emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 23 februarie 2022, Horia Braun, CEO al Erste Asset Management – cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, a discutat despre situaţia la zi a administratorului, dar şi pentru final de 2021, despre maturizarea investitorilor, planurile pentru noi fonduri şi evident conflictul din est şi canalul de transmisie pe pieţe.

„Este clar că trăim o perioadă în care volatilitatea a crescut şi sensibilitatea emoţională a investitorilor este mai mare ţinând cont şi de subiectul care este unul mai fierbinte să spunem decât decât obişnuitele tematici economice şi financiare. Avem potenţial confruntări militare în estul Ucrainei care evident creează un set de riscuri ceva mai mai semnificative“, spune Horia Braun.

Totuşi, consideră el, impactul economic deocamdată este unul indirect.

„Canalul principal care ar putea să se manifeste este canalul energetic, expor­turile respectiv impor­turile europene de petrol şi gaze naturale. Aici este princi­palul canal de transmisie a tensiunilor. Deja am văzut creşteri de preţuri semnificative de anul trecut. Şi acum ca primă reacţie la veştile din Ucraina preţul gazelor naturale a fost a fost afectat şi sigur că se vorbeşte în cazul preţulului petrolului şi de depăşirea pragului psihologic de 100 de dolari per baril. Dar altfel economic din perspectiva pieţelor, canalele de transmisie sunt sunt ceva mai limitate şi s-ar putea chiar să existe un efect indirect benefic în sensul în care este posibil ca băncile centrale să-şi tempereze elanul de creşteri de dobândă şi de restrângerea lichidităţii, caz în care pieţele ar beneficia de o conjunctură monetară mai favorabilă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO