Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Horia Braun, Erste AM: Lumina reflectoarelor este deja pe acţiunile verzi. Pe măsură ce vin bani de la guverne pentru subvenţionarea acestui domeniu, vom vedea valul doi de creştere

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

16.11.2020, 18:45 181

♦ Erste Stock Environment, randament de 31% de la lansare încoace, adică din 17 februarie 2020 ♦ Acesta este un fond de impact investing cu investiţii în special în companii din sectorul tehnologiilor de mediu.

„Lumina reflectoarelor este deja asupra acţiunilor verzi“, spune Horia Braun, CEO al Erste Asset Mana­gement, cel mai mare admi­nistrator de investiţii din Ro­mânia, întrebat fiind de ZF dacă acţiunile verzi se vor afla pe agenda investitorilor în contextul în care Joe Biden, a cărui administraţie are ca pilon politica privind schimbările climatice, a fost votat preşedinte al celei mai mari economii la nivel mondial.

„Începând cu 2019 aceste companii care acţionează în domeniul verde au căutare din ce în ce mai mare în rândul investitorilor“, spune Horia Braun. De altfel şi Erste AM are 4 fonduri cu plasamente în companii care activează în domeniile tratării şi aprovizionării cu apă, reciclare şi gestionarea deşeurilor, energie regenerabilă, eficienţă energe­tică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO