Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Interviu ZF cu Radu Hanga, preşedinte al BVB, şi Adrian Tănase, CEO al BVB. Despre următorii paşi ai BVB, numărul de investitori şi de companii listate, aspecte fiscale şi Contrapartea Centrală

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

06.10.2021, 07:40 173

♦ Pe 5 octombrie 2021 în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi au fost prezenţi Radu Hanga (preşedinte BVB) şi Adrian Tănase (CEO BVB) ♦ „Voi mai candida pentru un nou mandat. Încă nu am luat o decizie în consiliul BVB, însă interesul meu este să mai candidez“, spune Adrian Tănase, al cărui mandat de 4 ani se încheie în decembrie 2021.

Pe 5 octombrie la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, Radu Hanga (preşedinte Bursa de Valori Bucureşti – BVB) şi Adrian Tănase (CEO BVB), au discutat despre următorii paşi ai Bursei, acum că BET are 19 companii şi este la maxim istoric, numărul de investitori, CCP dar şi aspecte fiscale, precum posibilitatea reţinerii la sursă a impozitului pe tranzacţii. 

De asemenea a fost dezbătut şi subiectul fondurilor de pensii private, dată fiind experienţa în această zonă a CEO-ului BVB, fost director de investiţii la NN Pensii, în contextul în care aceşti investitori devin din ce în ce mai mari la nivel lunar pe fondul viramentelor din partea salariaţilor români. Iar creşterea activelor acestor fonduri erodează din free float-ul unor blue chip-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO