Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre investiţii pe inflaţie, fonduri mutuale, REIT-uri şi sezonul de raportări pe T3/2021. Alexandru Ilisie, OTP AM: Aşteptările investitorilor merg în aceeaşi direcţie, în sensul în care companiile din energie vor raporta rezultate bune

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

22.10.2021, 07:40 336

În cadrul ediţiei din 21 octombrie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi a fost prezent Alexandru Ilisie, director de investiţii al OTP Asset Management, care a discutat despre strategiile de investiţii în contextului unei inflaţii ridicate şi peste prognoza BNR, cât şi despre fondurile mixte şi de acţiuni, impactul facturilor la energie asupra profitabilităţii unor companii şi aşteptările privind sezonul raportărilor la T3/2021.

„Ca investitori pe termen lung, n-ar trebui să ne uităm la ce se întâmplă în următoarele două luni. Până la urmă, vedem că Bursa locală s-a deconectat de scena politică şi evoluţia numărului de cazuri de Covid. Pe de altă parte, dacă ne uităm la compoziţia BET, putem observa că primele şase companii din indice au o pondere de 77%. Toate cele şase companii sunt beneficiari ai creşterii inflaţiei. Ar trebui să ne uităm la 2022 şi 2023, când – din punctul meu de vedere – preţurile la energie ar putea să se menţină la un nivel ridicat,  şi rezultatele anumitor companii vor rămâne bune“, a afirmat Alexandru Ilisie.

Conform datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), ultima perioadă a adus creşteri în ceea ce priveşte intrările pe fonduri de acţiuni sau mixte, văzute de investitori ca mijloc de acoperire împotriva creşterii preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO