Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Irina Răilean, BT Capital Partners: În decizia de investiţie este foarte importantă strategia unui investitor şi nivelul de risc la care doreşte să se expună. BT Capital Partners este al doilea cel mai activ broker de la BVB de la începutul anului

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Alexandra Matei, Liviu Popescu

17.08.2021, 09:30 364

Irina Răilean, CFA, head of research în cadrul BT Capital Partners, al doilea cel mai activ broker de la Bursa românească, cu 17% din piaţa de intermediere, spune că, în funcţie de strategie, pentru unii investitori poate fi mai relevant randamentul dividendului, iar alţii se uită la PER - Price/Earnings Ratio (profitul pe acţiune n.red.).

„În decizia de investiţie cred că este foarte important care este strategia unui investitor şi care este nivelul de risc la care doreşte să se expună. Fiecare tratează aceste două aspecte din prisma propriei experienţe, cunoştinţe, a experienţei de investiţii pe piaţa de capital. Nu aş spune că una este mai relevantă ca cealaltă, cred că ambele sunt, dar depinde foarte mult ce îţi doreşti ca investitor – dacă îţi doreşti companii care periodic remunerează cu dividende, atunci te uiţi la randamentul dividendului, iar la PER te poţi uita în oricare dintre situaţii“, spune Irina Răilean.

Întrebată dacă societăţile listate la Bursa de la Bucureşti i se par scumpe sau ieftine, Irina Răilean spune că cel mai bine, însă nu suficient, este să ne uităm la un multiplu agregat pe indicele principal BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO