Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Lichidarea la TeraPlast a multiplicat de 16 ori investiţia finlandezilor de la KJK. Răzvan Lefter, KJK : Clar, cel mai bun exit din România. Acum ne concentrăm pe private equity

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

22.06.2021, 12:00 1352

De aproape 16 ori şi-a multiplicat investiţia fondul finlandez KJK Capital de pe urma plasamentului la producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) de la intrarea în acţionariat, pe finalul anului 2012, până la oferta de vânzare din toamna anului 2021, fiind cel mai bun exit de până acum pentru fond.

Pe de altă parte, fondul a mai avut în portofoliu şi Zentiva şi Conpet Ploieşti, unde câştigurile au fost de circa patru ori capitalul investit. În prezent fondul are o deţinere semnificativă la Rompetrol Well Services (PTR), companie care plăteşte cel mai mare dividend din rândul emitenţilor de la Bucureşti, iar ca strategie fondul se concentrează pe private equity, spune Răzvan Lefter, managing partner al RSL Capital Advisors & Investment Advisor pentru KJK Capital în România.

„Practic, grupul TeraPlast s-a transformat dintr-un jucător naţional în producţia de materiale de construcţii în ceea ce am putea numi un jucător regional la nivel de Balcani prin achiziţii de noi companii, cum a fost cazul fabricii din Serbia, o premieră ca o companie românească să meargă în zona imediat apropiată şi să dezvolte o capacitate semnificativă de producţie”, spune Răzvan Lefter la ZF Deschiderea de Astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO