Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Lucian Isac, Estinvest: Rămân în zona energiei. N-ar strica în portofoliu şi ceva defensiv - medicamente şi industria de apărare. 20%-25% din portofoliu pentru potenţiale oportunităţi

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

23.03.2022, 07:24 328

♦ Indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti înregistrează creşteri în 8 din ultimele 10 şedinţe.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, adică în urmă cu aproape o lună, pieţele bursiere s-au confruntat cu un grad de volatilitate care a readus aminte de momentul martie 2020 şi criza financiară din 2008, însă, recent, Bursa locală a început să ofere randamente care duc cu gândul la o perioadă de recuperare.

„Unele preţuri şi-au revenit peste nivelurile de dinainte de începerea luptelor. Piaţa este foarte volatilă, investitorii au reacţii dintre cele mai diverse, unii au decis să iasă, şi-au lichidat o parte din poziţii, ceea ce a creat o oportunitate pentru acei investitori care au avut curaj şi au investit. Sunt cazuri în care vorbim de randamente de 30%-50% într-o săptămână. În aceste momente, pieţele sunt într-o perioadă de recuperare foarte bună“, spune Lucian Isac, director general al societăţii de brokeraj Estinvest, în cadrul ZF Deschiderea de Astăzi.

Deşi de la începutul anului toţi indicii Bursei de Valori înregistrează scăderi, evoluţiile din ultima săptămână reprezintă creşteri cuprinse între 2,4% şi 4%, raportându-ne la dinamica de marţi, ora 12:30. De altfel, indicele de referinţă BET a înregistrat creşteri în opt din ultimele 10 şedinţe, singurele declinuri din acest interval având loc pe 10 şi 15 martie – minus 0,5%, respectiv, minus 0,1%. „Toţi suntem conectaţi şi dimineaţa ne uităm în primul rând la ştirile de pe front, care sunt foarte importante pentru pieţe. Nu ştim ce va aduce ziua de mâine, dar cert este că, în acest moment, preţurile şi-au revenit foarte bine“, adaugă Lucian Isac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO