Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Ce măsuri pot fi luate pentru limitarea riscurilor induse de volatilitate. Marcel Murgoci, Estinvest: Rezervă de cash, diversificare, instrumente de management al riscului şi informaţii cât mai multe şi mai documentate. La Bucureşti, indicii bursieri au avut creşteri sau scăderi marginale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

23.02.2022, 07:24 192

♦ După ce începutul săptămânii a adus o mare de roşu dinspre Rusia, bursele europene au evoluat mixt în şedinţa de marţi.

Protejarea împotriva volatilităţii este un aspect la care cel mai probabil mulţi investitori se gândesc în această perioadă, iar pentru diminuarea riscurilor este indicat ca aceştia să se documenteze permanent şi să aibă o rezervă de cash cu care să poată iniţia tranzacţii de cumpărare în şedinţele cu corecţii de preţ.

„Cred că în primul rând este foarte bine să aibă acces la informaţii cât mai multe şi mai documentate. Informaţia este princi­palul instrument în baza căruia poţi să iei o decizie cu privire la investiţia sau poate chiar la dezinvestirea pe care ţi-o propui. Pe de altă parte, trebuie să existe permanent numerar în portofoliu, cash pe care investitorii se pot baza pentru a iniţia poziţii. Nu este bine să iei poziţii mari, ci pur şi simplu să mergi etapizat şi să ai tot timpul disponibil pentru a iniţia tranzacţii“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest, în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi.

Totodată, spune Murgoci, diversificarea este foarte importantă în ceea ce priveşte mitigarea riscului de volatilitate, iar instrumentele de management al riscului puse la dispoziţie de platformele de tranzacţionare pot veni în întâmpinarea investitorilor mai sofisticaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO