Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Mihai Purcărea, CEO, BRD Asset Management: Impactul major în pieţele de acţiuni va veni anul acesta din politicile monetare, mai puţin din influenţele geopolitice. Majorarea prea agresivă a ratelor dobânzilor riscă să genereze o scurtă perioadă de volatilitate

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

16.02.2022, 07:36 293

♦ În contextul dat, diversificarea portofoliilor rămâne o soluţie recomandată investitorilor.

Anul 2022 se prefigurează a fi mai volatil decât anul trecut, cele mai recente runde de scăderi venind pe fondul declaraţiilor din partea Rezervei Federale a SUA (Fed) şi ca urmare a tensiunilor dintre Moscova şi Kiev, spune Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, invitat în timpul ediţiei din 15 februarie a emisiuni ZF Deschiderea de Astăzi.

„Influenţa din partea problemelor din flancul estic este mai mică decât partea de politică monetară care afectează tot mapamondul. Dacă anul trecut era o retorică că inflaţia va fi tranzitorie, după aceea părerile au început să se schimbe. Investitorii se repoziţionează pentru dobânzi mai mari, ceea ce înseamnă că multe dintre evaluările companiilor ar trebui să scadă, câteodată chiar agresiv. Putem să ne gândim simplist: până la urmă, valoarea unei companii este dată de cash flow-urile viitoare pe care le generează, consideră Mihai Purcărea.

Totodată, CEO-ul BRD AM argu­mentează că impactul major din pieţele internaţionale de capital va consta anul acesta în politici monetare ale marilor bănci centrale, mai puţin decât în tensiunile de la graniţa ruso-ucraineană. Cumulaţi, cei doi factori riscă însă să ofere un scenariu negativ la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO