Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Milan Pruşan, NN Investment Partners: Ca investitor instituţional, lucrăm cu două scenarii – unul în care revenirea continuă, iar celălalt în care lucrurile nu evoluează precum ne aşteptăm

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

26.11.2020, 19:15 155

În contextul în care la bursa de la Bucureşti sezonul raportărilor financiare pentru T3/2020 s-a încheiat, iar următorul eveniment intern care ar putea „mişca“ piaţa ar fi alegerile de pe 6 decembrie, dinamica este determinată de peisajul de pe pieţele externe, un verde aprins la începutul săptămânii.

Milan Pruşan, managing director la NN Investment Partners, spune că admi­nistrarea portofoliului de investiţii se realizează în prezent pe baza a două scenarii, care privesc atât zona medicală, în special vaccinul împotriva COVID-19, cât şi politica fiscală şi cea monetară la nivel mondial, pentru a putea acoperi atât revenirea economică, cât şi eventualele surprize neplăcute.

„Ca investitor instituţional, lucrăm în momentul de faţă cu două scenarii: unul în care revenirea continuă şi veştile bune din zona medicală încep să fie mai concrete începând cu primul trimestru din 2021, dar şi din perspectiva politicilor fiscale şi monetare pentru principalele guverne ale lumii, în primul rând cu privire la SUA“, spune Milan Pruşan, cel care conduce administratorul de in­vestiţii cu active totale de circa 2,4 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO