Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre noul fond al OTP AM, lichiditatea de la bursa locală şi poziţionarea investitorilor. Adrian Anghel, OTP AM: Greul va cădea pe profitabilitatea companiilor. Următoarele raportări, poate cele mai importante din ultimul timp

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

15.04.2022, 07:25 379

♦ Piaţa începe să se consolideze şi, în vreme ce ştirile despre economie şi război continuă să fie incluse în preţuri, Bursa refuză să genereze noi minime ♦ Pieţele de capital au avut o evoluţie mai degrabă liniară în ultimele săptămâni.

În ultimele săptămâni, Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat volume de tranzacţionare neobişnuit de mici, însă chiar dacă volatilitatea a continuat pe fondul perspectivelor de încetinire economică şi ca urmare incertitudinilor atât din Ucraina cât şi din China, principalii indici ai BVB se pregătesc să iasă din teritoriul negativ care a caracterizat prima parte a anului.

„Dacă ne uităm care va fi declanşatorul creşterilor viitoare, nu mă pot gândi decât la profitabilitatea companiilor şi la eventuala disipare a ştirilor negative. Cum al doilea scenariu nu pare a fi foarte probabil în viitorul apropiat – războiul nu pare a se termina prea curând şi nu putem vorbi de o temperare a inflaţiei –, greul o să cadă pe profitabilitatea companiilor. Următoarele raportări vor fi foarte interesante, poate cele mai urmărite în ultimul timp”, a spus Adrian Anghel, deputy CEO al OTP Asset Management, în timpul ediţiei ZF Deschiderea de Astăzi din 14 aprilie.

După o lună aprilie mar­cată de adună­rile generale ale acţionarilor companiilor de la BVB, luna mai va oferi – prin prisma raportărilor financiare la T1/2022 – o idee mai precisă asupra mersului pieţei, adaugă reprezentantul OTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO