Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre posibilitatea unui conflict armat între Rusia şi Ucraina, impactul resimţit pe burse şi poziţionarea României. Dumitru Miron, ASE: Conflictul nu trece testul din punct de vedere raţional, de vreme ce pierderile Rusiei ar depăşi câştigurile

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

31.01.2022, 08:38 364

♦ Profesorul consideră că recentele evoluţii ale bursei locale, influenţate de tensiunile ruso-ucrainene, arată receptivitate la contextul geopolitic şi reprezintă un factor pozitiv, în pofida scăderilor de la început de an.

Dumitru Miron, profesor la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), a fost prezent la ZF Deschiderea de Astăzi, unde a discutat despre actualul context geopolitic, abordând posibilitatea unui conflict armat ruso-ucrainean, reacţia investitorilor bursieri, inclusiv cei de la Bucureşti, mizele de la nord de graniţă şi eforturile de poziţionare întreprinse de România.

„Ca economist, analizez inclusiv această posibilitate în termeni de cost şi eficienţă/ cost-beneficiu. Dacă analizăm prin prisma raţionalităţii economice, din punctul de vedere al Rusiei, acest conflict nu trece testul, ar fi pierderi mult mai mari decât câştiguri. Ar fi eforturi impresionante şi efecte foarte puţin palpabile. După părerea mea, trecerea cu trupe a graniţei cu Ucraina mi se pare puţin probabilă“, spune profesorul Dumitru Miron.

Totuşi, în Ucraina se poate interveni prin mijloace de altă natură, cu intenţia principală de a crea turbulenţe şi chiar de a schimba echipele guvernamentale, situaţii cu un grad mai ridicat de probabilitate decât invadarea „tradiţională“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO