Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Raluca Ganea, Investors Club: Portofoliul meu este format din companii din tehnologie, automotive, aviaţie şi telecomunicaţii. Sunt domenii pe care nu le văd afectate pe termen lung

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

16.03.2022, 08:25 391

Pieţele de capital vor continua să sufere, cel puţin pe termen scurt, şi vor mai înregistra şedinţe cu un grad semnificativ de volatilitate, preconizează Raluca Ganea, preşedinte al comunităţii de investitori Investors Club.

„Portofoliul meu este format din companii de tehnologie, automotive, aviaţie, pe care am cumpărat-o la începutul pandemiei, telecomunicaţii. Nu sunt domenii pe care să le văd afectate pe termen mediu şi lung. Pe termen scurt, toată piaţa suferă şi este extrem de volatilă. Pe Bursa de la Bucureşti nici nu sunt produse derivate cu care te-ai putea juca în perioada aceasta de volatilitate, deci nu am avut mutări semnificative pe portofoliu”, a spus Raluca Ganea în timpul ZF Deschiderea de Astăzi din 15 martie. Între timp, războiul dintre Kiev şi Moscova continuă să genereze fluctuaţii pe pieţele internaţionale de acţiuni. După o primă zi a săptămânii marcată de creşteri în Europa, ieri princi­palele pieţe ale continentului afişau scăderi de 1,5%-2% la ora prânzului, arată datele MarketWatch.

„Opinia mea este că acest conflict armat nu va dura mult timp şi spun asta bazându-mă pe faptul că PIB-ul Rusiei este de doar şase ori mai mare decât cel al României, multe dintre fluxurile lor de numerar s-au oprit, nu ştiu dacă îşi permit acest război pe termen lung. Mă aştept însă ca această lipsă de armonie în relaţiile eco­no­mice şi sociale ale Rusiei cu SUA şi Europa să continue“, consideră Raluca Ganea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO