Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Unde au dispărut investitorii de la Bursa de la Bucureşti? Cazacu, XTB: Unii dintre cei mari au luat vacanţă mai devreme. Acalmia ar putea dispărea dacă avem o dinamică nu prea îndelungată a conflictului din Ucraina

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

13.04.2022, 07:22 1085

♦ Deşi perioada sărbătorilor tinde de obicei să fie benefică, lucrurile par mai puţin clare în momentul actual, spune analistul.

De zece şedinţe consecutive lichiditatea pe acţiuni la Bursa de la Bucureşti este cuprinsă între 2,5 mil. euro şi 8 mil. euro, printre cele mai slabe şedinţe din ultima perioadă de timp şi cu mult sub media acestui an de circa 20 mil. euro, ceea ce arată un număr scăzut de investitori. De ce, unde s-au ascuns aceştia şi de ce stau în expectativă?

„Unii dintre investitorii mari şi-au luat vacanţă mai devreme. Este clar că investitorii din afară sunt deja cu ochii pe sărbătorile de Paşte, dar nu cred că este numai asta. Ar putea să fie o variantă bună şi una mai puţin optimistă. Aş spune că investitorii sunt în aşteptare pentru că vor să vadă efectele mai adânci ale situaţiei din Ucraina. În acelaşi timp, ar vrea să evalueze tendinţa rapidă de creştere a dobânzilor“, a spus Claudiu Cazacu la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi din 12 aprilie.

Cu alte cuvinte, investitorii în pieţele de capital par să rămână în expectativă pe fondul războiului din Ucraina şi tendinţei băncilor centrale de a-şi înăspri politicile monetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO