Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Alexandru Angelo, investitor la Bursă: Găsesc companiile de minerit metale preţioase la preţuri atractive. La Bucureşti, avem certificate pe aur şi argint

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

08.04.2022, 07:40 548

♦ Investitorul, cu ochii pe SafeTech, industria energetică şi Fondul Proprietatea.

Metalele preţioase, cu precădere aurul, au reintrat anul acesta pe radarul investitorilor internaţionali care au căutat câştiguri sigure pe fondul războiului ruso-ucrainean şi al creşterii ratelor dobânzilor, unul dintre ei fiind Alexandru Angelo, analist independent şi investitor pe piaţa de capital.

„Găsesc sectorul din minerit de metale preţioase la preţuri atractive, dar aceste companii pot fi accesate doar pe pieţele externe. Pe piaţa locală avem doar certificate pe aur şi argint listate, care replică performanţa lor. Unele au şi efect de levier, care replică multiplicat performanţa“, a spus Alexandru Angelo în ediţia din 7 aprilie a ZF Deschiderea de Astăzi.

De la începutul anului, aurul a crescut cu aproape 10% pe cursul BNR. Prin comparaţie, BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, afişează un declin de 2,5% în 2022, luând în calcul evoluţia de ieri, de la ora 13:00. BET-TR, care include şi dividendele, s-a depreciat cu 0,5% în aceeaşi perioadă, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO