Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Alexandru Combei, BRD AM: La Bursă, 2021 va fi anul acţiunilor din categoria value. Acţiunile româneşti ar trebui să performeze destul de bine

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

12.01.2021, 00:05 616

♦ BRD AM are active în administrare de peste 4 mld. lei.

Alexandru Combei, director de investiţii al BRD Asset Management, administrator cu peste 4 miliarde de lei active, consideră că 2021 va fi anul acţiunilor din categoria value, din domenii mai tradiţionale, şi spune că obliga­ţiunile ar putea avea o perioadă uşor mai dificilă.

„La nivel global există un anumit consens între principalii analişti de la marile bănci globale de investiţii cum că anul 2021 va fi anul acţiunilor din categoria value, deci acţiuni din domenii mai tradiţionale – sectorul bancar, sectorul de resurse naturale, sectorul industrial. Având în vedere că activitatea economică ar trebui să aibă un trend ascendent pe măsură ce situaţia medicală se îmbunătăţeşte, dobânzile nominale din marile ţări dezvoltate ar trebui să crească şi ele. Automat asta înseamnă că acţiunile sau indicii din pieţele emergente ar trebui să performeze bine. La fel şi în Europa dezvoltată, cea vestică, relativ la Statele Unite, predomină aceste acţiuni de tip value. Obliga­ţiunile ar trebui să aibă o perioadă uşor mai dificilă, având în vedere că sunt aşteptate anumite creşteri de dobânzi“, explică Alexandru Combei la emisiunea ZF Deschi­derea de astăzi. De asemenea, Combei spune că acţiunile de la bursa de la Bucureşti ar trebui să performeze destul de bine în 2021.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO